MIJN PRAKTIJKVERHAAL 


Mijn leven kende redelijk wat turbulentie. Niet enkel werd ik gedragen en geboren in volle stress. Ik werd kort na mijn geboorte ook afgestaan aan een weeshuis in Assam, India. Ik werd overgedragen aan de zorgen van de Missionaries of Charity waar ik vele verschillende verzorgers kende die af en aan gingen. 2 jaar later werd ik zelfs overgeplaatst naar een ander, groter, weeshuis waar internationale adoptie gekend was. Het alom bekende weeshuis van Moeder Theresa, Nirmala Shishu Bhavan. Hier kreeg ik ook de naam Nirmala (betekenis; puur) vanwege de hoofdzuster die Mother Nirmala heette. Op 3 jarige leeftijd werd ik geadopteerd en dit was net op tijd. De dokter vertelde mijn adoptieouders dat ik medisch gezien het niet langer dan 6 maanden had kunnen volhouden. 


Ik wilde niet enkel voor mezelf maar ook voor mijn gezin meer stabiliteit. Deze zoektocht begon op mijn 25ste en dit pad had veel kronkels, onderbrekingen en obstakels. Pas toen ik 39 jaar was kwam bij mij de doorbraak omdat ik er dan pas klaar voor was om alle puzzelstukjes in elkaar te doen vallen. 


Niet enkel werd ik toen bevrijd van die onzichtbare macht via 1 individuele sessie 'familieopstellingen' bij praktijk Puur na Tuur. Ik vond via intense zelfhulp en een combinatie therapie (top down & bottom up: benadering van de 3 breinen) eveneens de sleutel tot het herstellen van verbinding: het tolerantieraampje (cfr. window of tolerance). 


Vanzelfsprekend is mijn manier niet noodzakelijkerwijs die van jou, daar ben ik me van bewust. Waar ik wel van ben overtuigd is dat iedereen een pad aflegt door de neurobiologische processen in je systeem: brein & lichaam.


Je ziet dat mijn bedrijfsnaam naar beide van mij ideniteiten werd genoemd. Het is ook vanuit deze tijdlijn dat ik mijn coachingprakijkt opstartte. Om kinderen, de volgende generatie, via hun ouders meer veiligheid te laten ervaren in hun intrapersoonlijke wereld (brein & lichaam). Meer veiligheid (happy hormones) is ook meer verbinding met zichzelf en daarom vaak ook met de buitenwereld (interpersoonlijk). Bovendien kunnen jong-volwassenen eveneens bij me terecht zodat ik hen kan helpen ondersteunen in de zoektocht naar hun patronen en hun sleutel tot meer intrapersoonlijke veiligheid. Zowel geadopteerden/pleegkinderen als volwassenen met biologische familie kunnen hiervoor bij mij terecht. 


Het bloot leggen van patronen, de bijhorende informatie en de aangereikte handvaten stoelen niet enkel op de neurowetenschap (zenuwstelsel) en de polyvagal theorie (Stephen Porges) die de evolutionaire, neurowetenschappelijke en psychologische claims verzamelde die betrekking hebben op de rol van de nervus vagus in emotieregulatie, sociale connectie en angstreactie. De wetenschappelijke theorieën over lichaamsgerichte benaderingen zoals die van Peter Levine (somatic experience) zijn eveneens een  betrouwbare bron waaruit ik put. Deze informatie binnen mijn coaching wordt regelmatig gesuperviseerd door Sarah Hertens (klinisch psychologe). 


Ik heb op basis van deze sleutel 2 trajecten ontwikkeld die je aha-erlebnissen gaan geven. Ze zijn zeer praktisch van aard. Ik wil je niet bombarderen met droge neurowetenschappelijk informatie. Ik ga je zelf aan het werk zetten om die patronen bloot te leggen door mijn gerichte aanwijzingen. Alles wat je zelf ontdekt zal veel beter vastklikken en bij je blijven. 


De achtergrondinformatie om te begrijpen hoe deze patronen zijn ontstaan zullen via heldere visuals worden toegelicht. Zeker niet getobt want na het aanreiken van uitleg, handvaten & doorverwijzingen zal wat je geleerd hebt vervat worden in een gepersonaliseerde visual - de cirkel van veiligheid - dat volledig op maat voor jou werd samengesteld.


Enkele frequente bronnen waar ik uit put voor de inhoudelijke praktische tools:

  • Aletha Solter
  • Marshall Rosenberg
  • Lawrence Cohen
  • Alfie Kohn


Tenslotte wil ik jullie zeker op het hart drukken dat in mijn coaching:

  • je volledig jezelf kan zijn
  • er geen goed of fout antwoord in de opdrachten is
  • niemand schuld treft: vaak overkomen je dingen maar die excessen waar jij (of je kind) tegen aanloopt maken je bewuster over de oorsprong waardoor het niet meer als een impasse zal voelen. Je kunt het aangeleerde script herschrijven!
  • ik je zowel kennis als eigen ervaringen kan bieden
  • ik supervisie volg bij 2 straffe madammen: Sarah Hertens (klinisch psychologe) & Daisy Bogaerts (gezins- en kindercoach De Lotus).


Een los themaconsult 'de oorprong van patronen' kan mogelijk al een licht werpen op wat je zoekt: inzicht. Deze kan voor personen met een kinderwens en zwangeren zeker ook interessant zijn. Stap je na het losse themaconsult in het traject 'zie je kind' of 'kom tot je kern' krijg je 1 sessie gratis! Bekijk ook het tijdelijke aanbod "lente-actie2021"!


Laat je zeker vooral niet afschrikken door doemscenario's of de mogelijke aandachtspunten die in kaart kunnen worden gebracht. Waar ik je vooral naar toe wil brengen is naar een pad van bewustzijnsontwikkeling waar je praktische handvaten worden aangereikt. Bij het traject 'zie je kind" krijg je de kans om de handvaten te oefenenen en verder te bestendige: dit tegen een kleine meerprijs van €50 voor max. 3 chatupdates die je verder navigeren in de toepassing van de handvaten binnen je gezin. 


Ik wil je vooral laten zien dat de innerlijke processen niet in steen zijn gehouwen en zeker aangepast kunnen worden door een andere mindset en handvaten die je op weg kunnen helpen. Hieronder een visuele weergave van de 2 langlopende trajecten.


Ik kan niet wachten om je verder op weg te helpen in jouw turbulent (s)t(r)ijd. 


Remember: 'you don't have to do it all by yourself


Verbindende groetjes

Anke Nirmala


VOORDELEN


LEVEN IN PLAATS VAN

OVERLEVEN


VOELEN IN PLAATS VAN

OVERMATIG DENKEN


VERBINDING MET JEZELF

EN ANDEREN

GETUIGENISSEN

Suzanne M.

 

"Anke brengt praktische tips. Ze delft uit haar eigen levenservaring en dat voel je. De tips om de weg naar meer verbinding te maken zijn behapbaar en geen theoretische aframmeling. Dat ze zelf ook een pad heeft afgelegd, maakt haar voor mij authentiek."

Ireen Shan

 

Ik ken Anke in de eerste plaats als mama van Eva. Maar ik ken haar ook als een moedige vrouw met een warm hart. Iemand met humor en een vlotte babbel. Ik ken haar nog niet als coach maar ben er zeker van dat ze het beste van zichzelf zou geven, elke keer opnieuw. Anke is top!

Claire


Anke is een fantastische coach. Ik ken haar als een warm en meelevend persoon met heel veel doorzettingsvermogen. Ze helpt mensen inzichten krijgen in wie ze zijn, wat ze nodig hebben en hoe ze dat kunnen toepassen in hun eigen leven. Toen ik moeder werd, werd me al snel duidelijk dat er patronen speelden dat ik niet direct wist hoe te doorbreken.


Ik hoorde ooit de zin: Het is makkelijker om een kind goed op te voeden dan om een gebroken persoon te helpen. En dat stoorde me, omdat ik helemaal niet wist hoe ik dan mijn eigen trauma kon verwerken om mijn kind te helpen. Ik voelde me schuldig en alleen. Hoe kon ik bepaalde patronen niet herhalen als ik niet wist waar ze zaten en wat ik ermee moest aanvangen?


En dit is exact waar Anke mee kan helpen. Zij helpt je met het blootleggen van de onzichtbare muren die je gevangen houden, en helpt je jezelf bevrijden en weer plezier te vinden in het leven en je ouderschap. Het ouderschap heeft ervoor gezorgd dat ik me nu vrijer voel dan ooit tevoren. Ik kan op mezelf vertrouwen. Ik kan op mijn gevoel vertrouwen. En ik heb daar een ongelooflijke zelfvertrouwen door ontwikkeld. Ik kan het iedereen aanraden!

Nathalie Hensen

 

Wat ben jij een mooie en krachtige vrouw Anke! Je hebt je eigen leven in handen genomen, geen 'overkomen' maar verantwoordelijkheid voor jezelf. Je inspireert mensen om verder te kijken dan het beeld dat er te zien is, om dieper te graven naar ware inzichten. Verbinding is iets wat heel erg speelt in deze tijd, en dan vooral het gebrek eraan helaas. Hoe mooi is het om hier je energie in te steken en mensen dichter bij zichzelf en elkaar te brengen! Voelen, doorleven, voorleven,... Ik zie het je doen en hoor het in je verhalen. En dat allemaal zonder verwachtingen, zonder oordeel, met geduld en met liefde. Zelf vanuit moerasachtige bodem, groeien naar het oppervlak om te bloeien... Ik geef je een lotusbloem

Lieve Thijs

 

Anke is een liefdevolle en behulpzame vrouw. Ik kan bij haar steeds terecht voor een luisterend oor. Tijdens onze gesprekken reikt ze ook takken aan om tot bepaalde inzichten te komen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel kracht en energie zij steekt in haar opleiding als coach! Heel veel succes!

Lindsay Janssens

 

Door haar eigen ervaringen voel ik me helemaal begrepen door Anke! Ze heeft haar kennis niet zomaar uit een boekje. Als het me niet gaat is zij de juiste persoon om me weer de kracht te laten vinden om door te gaan

Femke

 

In het gesprek met Anke, heb ik zoveel geleerd over mezelf hoe ik zelf in elkaar steek met wat er zoal in verleden is gebeurt. En welke impact dat nog dagelijks op mij heeft. Ik ben me heel bewust geworden, en snap mezelf veel meer dan vele therapieën die ik ooit heb gehad. Zo fijn. Fijne duidelijke uitleg met bijpassende plaatjes wat voor mij als beelddenker heel fijn is. Dit maakt het begrijpelijk. Heel erg bedankt Anke, ik kan nu weer verder.